Hönö och de nio andra vackra öarna

Hönö och de nio andra vackra öarna

Hönö hyste en gång sveriges största fiskeflotta och än idag lämnar ett tiotal båtar hamnen varje söndag kväll och stävar mot Nordsjön.

På våra öar bor 13 000 människor varav de flesta också arbetar här. All tänkbar service finns och är öppen hela året. Hönö är 365.

Hönö är den största av 10 bebodda öar i Öckerö kommun, Göteborgs skärgård, och har broar till tre andra öar och färjor till de övriga sex samt till Hisingen som sträcker sej ända till city. Alla våra tio öar är unika på sitt vis och är väl värda ett besök.

Hönö Klåva i söder är det naturliga navet med utflyktsbåtar, cykeluthyrning, egen klippa med bad och vackra omgivningar, restauranger, shopping, bio, bowling och ett litet fiskemuseum.

Från Göteborg tar du dej enkelt till Hönö Klåva med buss eller bil. På sommaren går båt från Stenpiren. Du finner B&B, hotell, vandrarhem och airBnb på våra öar. En timme från city och Landvetter airport.

När du kommer hit första gången lägger du säkert märke till att vädret vid kusten oftast är bättre än i stan och bättre än vad “han sa”.