OM OSS

Kastor Boat Trips startade på Hönö 2004. Några år tidigare hade vi kommit över den välbyggda bohusjullen som idag är kärnan i verksamheten. Att människor har levt här sedan bronsåldern känns inte som nån tillfällighet när man dagligen rör sej mellan öarna och vi är glada att kunna ta med våra besökare på en varsam tur i vår vackra, vilda och generösa skärgård. Kastor, byggd i enepinnad ek på Kungsviken 1960 på den tid när Orust var centrum för världens bästa skeppsbyggnad, kom till Hönö 1990 efter en hård tid i fiske på Käringön. Efter att vi renoverade båten år 2000 har åtskilliga landkrabbor åkt med oss till Vinga fyr med utfällda dörjestänger. Motorn är en tvåcylindrig SABB diesel på 30 starka hästar och vi är extra nöjda med den låga förbrukningen, 1½ liter i timmen, för vi vill inte bidra till onödiga utsläpp av koldioxid. När vi fiskar är vi noga med att inte ta upp mer än våra gäster behöver. Vi älskar skärgården, vi använder den, vi erbjuder den, vi lånar den och vill bidra till att den bevaras.

En hållbar skärgård

Kastor Boat Trips startade på Hönö 2004. Några år tidigare hade vi kommit över den välbyggda bohusjullen som idag är kärnan i verksamheten.
Att människor har levt här sedan bronsåldern känns inte som nån tillfällighet när man dagligen rör sej mellan öarna och vi är glada att kunna ta med våra besökare på en varsam tur i vår vackra, vilda och generösa skärgård.
Kastor, byggd i enepinnad ek på Kungsviken 1960 på den tid när Orust var centrum för världens bästa skeppsbyggnad, kom till Hönö 1990 efter en hård tid i fiske på Käringön.
Efter att vi renoverade båten år 2000 har åtskilliga landkrabbor åkt med oss till Vinga fyr med utfällda dörjestänger. Motorn är en tvåcylindrig SABB diesel på 30 starka hästar och vi är extra nöjda med den låga förbrukningen, 1½ liter i timmen, för vi vill inte bidra till onödiga utsläpp av koldioxid.
När vi fiskar är vi noga med att inte ta upp mer än våra gäster behöver. Vi älskar skärgården, vi använder den, vi erbjuder den, vi lånar den och vill bidra till att den bevaras.
Hönö hyste en gång sveriges största fiskeflotta och än idag lämnar ett tiotal båtar hamnen varje söndag kväll och stävar mot Nordsjön. På våra öar bor 13 000 människor varav de flesta också arbetar här. All tänkbar service finns och är öppen hela året. Hönö är 365. Hönö är den största av 10 bebodda öar i Öckerö kommun, Göteborgs skärgård, och har broar till tre andra öar och färjor till de övriga sex samt till Hisingen som sträcker sej ända till city. Alla våra tio öar är unika på sitt vis och är väl värda ett besök. Hönö Klåva i söder är det naturliga navet med utflyktsbåtar, cykeluthyrning, egen klippa med bad och vackra omgivningar, restauranger, shopping, bio, bowling och ett litet fiskemuseum. Från Göteborg tar du dej enkelt till Hönö Klåva med buss eller bil. På sommaren går båt från Stenpiren. Du finner B

Hönö och de nio andra vackra öarna

Hönö hyste en gång sveriges största fiskeflotta och än idag lämnar ett tiotal båtar hamnen varje söndag kväll och stävar mot Nordsjön.
På våra öar bor 13 000 människor varav de flesta också arbetar här. All tänkbar service finns och är öppen hela året. Hönö är 365.
Hönö är den största av 10 bebodda öar i Öckerö kommun, Göteborgs skärgård, och har broar till tre andra öar och färjor till de övriga sex samt till Hisingen som sträcker sej ända till city. Alla våra tio öar är unika på sitt vis och är väl värda ett besök.
Hönö Klåva i söder är det naturliga navet med utflyktsbåtar, cykeluthyrning, egen klippa med bad och vackra omgivningar, restauranger, shopping, bio, bowling och ett litet fiskemuseum.
Från Göteborg tar du dej enkelt till Hönö Klåva med buss eller bil. På sommaren går båt från Stenpiren. Du finner B&B, hotell, vandrarhem och airBnb på våra öar. En timme från Landvetter airport.
När du kommer hit första gången lägger du säkert märke till att vädret vid kusten oftast är bättre än i stan och bättre än vad “han sa”.
Skeppare Lasse är en Hönö islander med rötter i Grundsund där morfar var skeppare på gamla Kastor, en 60 fots bankskuta med "kinesiskt witt om bowen". Han talar obehindrat trenne språk och drar vid tillfälle en ruskig historia.Lasse Englund har examen Deck Officer class VII från Chalmers Lindholmen 2006. Alla passagerare är försäkrade i BAS, Bohusläns Allmänna Sjöförsäkring. Din säkerhet är vår PRIO ETT.

Den gamle och havet

Skeppare Lasse är en Hönö islander med rötter i Grundsund där morfar var skeppare på gamla Kastor, en 60 fots bankskuta med “kinesiskt witt om bowen”.
Han talar obehindrat trenne språk och drar vid tillfälle en ruskig historia.
Lasse Englund har examen Deck Officer class VII från Chalmers Lindholmen 2006.
Alla passagerare är försäkrade i BAS, Bohusläns Allmänna Sjöförsäkring. Din säkerhet är vår PRIO ETT.

I SAMARBETE MED

Translate »