Skip to content

Jobba hos oss

Kastor Boat Trips i Göteborgs Skärgård

Skeppare till Kastor

Våra basturer turer är en, två eller tre timmar långa med start i Hönö Klåva. Som längst går vi till Vinga och någon gång ända in till Göteborg city. På sommaren kör vi dagligen sälturer, Vinga, krabbfiske och makrillfiske. På hösten hummerfiske. Några bröllop och en hel del begravningar.  Vi jobbar mycket med visningsresor för internationell press och har många TV och filminspelningar. Ca 200 havdagar per år blir det och vi har öppet även under vintern. Mars-juni är även tid för underhåll av våra båtar. Vi har en båt i trafik, Kastor, och en båt under arbete Pollux. Bägge är erfarna fiskebåtar byggda i ek på Orust för 60 år sedan och utrustade med tvåcylindriga bränslesnåla dieslar. Båtarna tar 12 pax vardera. Vid fiske 8 pax. Våra gäster är i huvudsak barnfamiljer från hela världen som längtar efter att göra något tillsammans och som älskar seafood. Flytväst till alla är default på våra turer och vi försöker fortfarande erbjuda viss social distans ombord.  

Vi erbjuder dej  

Timanställning som skeppare på Kastor under sommaren eller när det passar dej bäst. Vi har mycket arbete under vecka 26-32. I övrigt är vi igång årets 52 helger och alla skollov, även utländska. Arbetet går ut på att köra en 60 år gammal fiskebåt med 8-12 gäster, guida vid fiske med dörjestänger och burar och framförallt se till att gästerna trivs och känner säkerhet.

Du är   

Ung eller gammal med båtvana och intresse för att arbeta med gäster i skärgården. Om du har bra förutsättningar lär vi dej resten. Arbetet kan kombineras med semester i skärgården eller annat timjobb inom besöksnäringen på öarna. 

Formell behörighet

Fartygsbefäl Klass VIII examen   
Giltigt friskintyg för befälhavare utan begränsning
 

Bra om du också  

Har vana av fiske med burar och dörjer
Kan jobba med underhåll av träbåtar med äldre motorer
Har erfarenhet av arbete inom turism- och upplevelsebranschen eller annat serviceyrke   
Talar bra engelska och känner dej bekväm även med att tala i radiotelefon 
 
Välkommen med din ansökan. Vänta inte med att höra av dej. Vi intervjuar löpande.   

Kastor Boat Trips

Kastor Boat Trips är den största verksamheten i Solbris AB där också Englunds Lilla Bygg finns. Vi har funnits i Hönö Klåva sedan 2004. Det började med båtturer till Vinga fyrplats med konferensare en sommar. Idag kommer gäster från hela världen som fiskar skaldjur med oss och äter sin fångst på restaurangen på piren eller kokar lunchen själva på en vacker klippa. Vi har öppet hela året. Fiskesäsongen är från påsk till allhelgona. Att bidra till att bygga vår destination Hönö Klåva är för oss lika viktigt som att vi själva syns och vi säljer paketupplevelser tillsammans med Skärgårdshotellet och restaurang Tullhuset i hamnen. 

Vår Mission
Varsamt förvalta vår skärgård
Vår Vision
Sätta Seafood Safari Hönö på världskartan
Vår Affärsidé
Marina upplevelser med tradition
Våra Värdeord
Hållbarhet Spänning Njutning

Sista Ansökningsdag
31 maj 2023

Du hittar Oss här
Hönö Klåva Göteborgs skärgård