Skip to content
Kastor sälsafari

SÄLSAFARI

Sightseeing 1 tim

Sälsafari i Göteborgs skärgård för hela familjen. Turen för dig som vill fånga dagen och uppleva en liten bit av vår vackra skärgård. Endast en timme lång och händelserik. Stor chans att se säl!

Sälar är jägare och större delen av dagen används för att leta mat, fisk och skaldjur. Mätta och belåtna hittar vi dom ofta på små låga klippor där dom ligger och smälter maten. Dom lever i kolonier och håller sej oftast till några få platser inom ett begränsat område. När maten är slut på en plats prövar dom lyckan någon annan stans och ibland är dom utom räckhåll för en timmes båttur. 

På sommaren är det störst att se dom innan småbåtstrafiken har satt igång. Därför går vi tidigt och vill du förbereda dej väl kan du äta frukost på Skärgårdshotellet Hönö i hamnen alldeles intill vår båt. 

flyg_martin
seal_martin
Kastor_BoatTrips-3- Photo Cred Martin Wikestad

Foto: Martin Wikestad | Ampit Media

PRIS

SEK 175 Vuxna

SEK 125 Barn <13år (gratis <1 år)

LÄNGD

1 tim

SÄSONG

April till September

Även höstloven v40, 42, 44 i paket med Skärgårdshotellet

PASSAGERARE

Passar alla åldrar

Min 2-4 pax

Kastor och Pollux har plats för 10 pax vardera

INFORMATION

Vi har regnkläder och flytvästar i alla storlekar. Klä dig efter årstiden.

Alla passagerare är försäkrade i Bohusläns Allmänna Sjöförsäkring. 

TRANSFER TILL HÖNÖ

Skaldjurspaket

Ta med dina goda vänner på skaldjursfiske, skön övernattning och en magnifik skaldjurssupé med utsikt över Vinga skärgård. April och maj.

Seafood On The Rocks

Fiska, bada och koka sommarens skaldjur på klipporna i vår vackra skärgård. En privat tur för dig som älskar skaldjur och salta bad. Jun-Aug.