Skip to content

FAQ

Här hittar du svarat på våra vanligaste frågor. Kontakta oss om du behöver mer info.

Covid-19

Våra båtar är öppna och risken att smittas är liten. Vi tar ombord två-tre sällskap max 8-11 passagerare. Handsprit finns ombord och vi anser inte att du behöver munskydd eller visir. Det räcker med att du känner dej fullt frisk. Välkommen!

Avbokningsregler

Det går inte att köpa avbokningsskydd till våra resor. Vi vill gärna att du avvaktar med bokningen om du känner dej osäker på väder eller tidpunkt. Vid avbokning senast 48 timmar före service återbetalar vi 50%. 

Är det några andra med på båten?

På våra dagliga turer finns gott om plats för en eller två familjer, 8-11 pax, och du är också välkommen att boka en egen privat tur.  

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi ställer in båtturen om det blir kraftig vind och/eller kraftigt regn och du får pengarna tillbaka eller en ny tur om du hellre vill det. Vi säljer inget avbokningsskydd. Vi vill att du väntar med att boka båtturen tills du känner dej säker på att du vill åka. Lite regn hindrar oss inte att genomföra en fisketur för vi har världens bästa regnställ till alla. Vid fara för åska brukar det räcka att vänta några minuter. Vi använder Weather Pro och YR väderappar. Även om det alltid är bättre väder på Hönö än i stan får vi ibland stanna i hamnen. Vi ställer in i genomsnitt en tur per år. 

Det går bara att boka min 4 pax men jag reser ju singel!

När första bokningen är gjord går det att boka färre än 4 pax. Vänta lite och kolla igen!

Får jag ha med min snälla hund?

Alla snälla hundar är välkomna. Det meddelar du när du bokar.

Tillgänglighet. Är det besvärligt att komma ombord på båten?

Inte svårare än någon annan mindre båt men du behöver kunna lyfta på benen och gå nerför en liten trappstege. Och om du vill ha en stol att sitta på när vi fiskar så ordnar vi det. Rullstol kan vi ta med om vi får hjälp att lyfta. En till två barnvagnar har vi vanligtvis vi plats för.

Hörs det en hög röst från en högtalare på båtturen?

Oh nej. No Stress är vår melodi. Vi vill att du ska kunna koppla av och njuta av skärgårn men om du undrar över något berättar vi gärna om fåglar, sälar, berg och hav. Kanske drar vi också en ruskig historia.

Finns det flytvästar till alla på båten?

Alla har flytväst på sig under hela resan på våra båtturer. Till alla vuxna finns en go flytjacka om du hellre vill ha det.

Hur behöver jag klä mej inför båtresan?

Vi kör båt hela året och du behöver bara tänka på att klä dej efter almanackan. Vi använder Grundéns regnkläder när vi fiskar för att skydda oss mot fiskblod och lera från havsbotten. Stövlar behövs mycket sällan på våra turer. På vinterturerna har vi med oss varma jackor och filtar.

Räcker det med en timmes bilresa från Göteborg city?

Vår hemmahamn Hönö Klåva ligger normalt knappt en timme från city. Du kan åka bil, taxi, buss, cykel. På sommaren går skärgårdsbåt från Stenpiren direkt hit på en timme. Läs mer här. Om du kommer med bil kan det vara bra att tänka på att det sommartid kan vara kö till färjan från Lilla Varholmen – Hönö. Starta i god tid. Gärna två timmar innan avgång.

Parkering

Parkera gärna utanför hamnområdet där det inte är några begränsningar. I hamnen är det fri parkering i tre timmar. Använd p-skiva eller skriv en lapp och lägg i rutan. Under högsommar kan du behöva lite extra tid att hitta en p-plats i hamnen. 

Finns det nåt att göra på Hönö?

Blir du hungrig finns ett tiotal bra restauranger i hamnen att välja mellan. Ett tjugotal butiker säljer kläder, mat, skönhetsvård, begagnat, hälsokost, järnartiklar, skor, leksaker m.m. Att hitta ett bra badställe är enkelt. På västra och norra sidan av ön är stranden stenig och du hittar lätt en egen klippa om du går en bit. I öster och söder finns grunda sandstränder. Våra öar är tio till antalet och inte större än att du går runt var och en på några timmar. Du finner puls och krogliv eller totalt stillhet och tar dej fram till fots, med bussen eller hyr en cykel av Paolo. Om vädret är riktigt trist är Hönö bio eller fiskemuséet i Klåva ett alternativ.

Mina frågor är ju inte med!

Kontakta oss via mejl, text eller telefonsamtal. Närsomhelst!

Kolla gärna vår blogg om du vill läsa mer om vår historia, våra öar och vårt tänk.